Khamis, September 06, 2012

Letter for Brendan Rodgers.


Dear Brendan Rodgers,

You see them boss?
All my Liverpool friend's?
It's a hard life now, very hard.
Do you know how we make it through each and everyday?

We BELIEVE..
We believe it's going to be better..
We believe that the glory will come..
We believe in all odds and all evidence that tomorrow will be better than today..

We have to believe in something...
Right now, we believe in YOU..

Pick it up boss. Liverpool's destiny awaits. :')

Rabu, Julai 25, 2012

It is very hard to kill.




Why is it the only person who can't see that....is you?

Ahad, Julai 15, 2012

Sekarang.


Dulu aku tahu, aku akan lalui hari yang sukar gila.
Dulu aku tahu, aku tidak akan puas hati dalam jangka masa yang lama.
Dulu aku tahu, hari itu tetap akan datang.
Dulu aku tahu, aku akan rasa bodoh dengan tindakan aku sendiri.
Dulu itu sudah jadi sekarang.

Sekarang aku cuba lawan.
Sekarang aku dah banyak menang, tetapi tetap ada kalah.
Sekarang menang aku lebih banyak dari kalah.
Sekarang apa yang aku merepek ni?
Sekarang aku bajet penulis sajak.
Sekarang tengah tergelak sebenarnya.
Sekarang rasa macam bangang pun ada.

Dah lah! Hahaha.

N dah kahwin ... :'(

Selasa, Julai 03, 2012

It's keep haunting me!

Sekarang dah pukul 1.30 pagi.
Esok kerja tapi mata ni belum ada tanda nak lesu sikit pun.
Aku pun edit gambar Sukan Padang dan Balapan sekolah aku.
Biasanya bila edit gambar tu lama2 aku jadi mengantuk.
Tapi kali ni tak.
Sebab apa?
Sebab bila aku edit gambar ni ..


Gambar ni gambar budak tahun 3 kat sekolah aku.
Mula2 aku nmpak budak ni aku macam konfius.
Rasa macam pernah tgk muka jenis ni kat mana2.
Bila budak tu senyum terus aku ingat.
Rupa dia sama dengan 'N' !

Hmmm sampai bila benda ni nak menghantui aku?
Sekarang setiap kali ternampak budak ni mesti teringat.


*siapa 'N' ? baca post ini ...... ---> http://anakguding.blogspot.com/2010/07/malu-lah.html

Rabu, Jun 27, 2012

Ririn

Assalamualaikum...

Hahahaaha..
Hahhaahahahaha..
Hahhahahahahahaahahahahahahahahaha...

Adoi sakit perot aku gelak bila mengenangkan satu kisah ni. Kisah aku dengan sepupu aku bernama Apit. Apit ni sepupu aku yang paling aku rapat lah. Dulu masa kecik2 dia selalu la datang rumah aku lepak bila cuti sekolah. Umur aku dengan dia beza setahun jer. Aku 20 tahun, dia 19 tahun (masa tahun 2004 la hahaha). Kalau balik kampung bagi aku tak best lah kalau takde dia. Dia je antara paling ngam dengan aku dalam family belah mak ni.

Nak jadikan cerita, aku tak ingat lah tahun berapa rasa2nya lepas SPM kot. Aku kerja mengecat masjid dengan kawan ayah aku. Orang sini panggil dia Cik Ombong. Ok lah kerja dengan dia sehari dapat RM40. Orang lain dapat RM30 jer tapi aku dapat lebih mungkin sebab aku ni anak kawan dia kan. Atau dia bayar lebih sebab aku rajin kot? Rajin dari yang lain mungkin? Macam good - good plak aku ni kan? Hahhhaa.

Time tu jugak cuti sekolah, so Apit datang la lepak rumah aku. Lagipun Apit ada kawan2 dia yang lain kat area rumah aku ni. Macam Hakim dan tak lupa juga kwn karib dia, Boyot. Malam tu aku ngan Apit lepak rumah aku jer sembang2 kosong...kosong..oh..oh... (tak pasal masuk lagu Najwa Latip. Haha). Malam tu mmg bosan tak tau apa nak buat. Seingat aku malam tu hujan renyai2. Biasanya kitaorg lepak kedai makan kawan kitaorg jugak , Restoran Juasseh sebab kat situ Nasi Ayam dia sedap sangat. Tapi dek sebab hujan, kitaorg lepak kat rumah je.

Kitaorg baring sambil belek2 handphone masing2. Aku pulak time tu tak tau la mmg mati akal sebab bosan ya amat! Tiba2 aku dapat satu idea. Haa... Aku cakap dengan Apit ;

Aku : Apit, ko nak nombor awek cun tak??
Apit : Awek cun? Boleh jugak!
Aku : Jap aku carik sebab aku lupa lah nama dia apa......Ha jumpa dah, nama dia Ririn.
Apit : Ok ke budak tu?
Aku : Tip top Pit, putih melepak, mmg cun ah!
Apit : Nak! nak!
Aku : Kejap aku try call dia dulu, pastu aku cakap la yang ko nak kenal dengan dia, ok?
Apit : Haa ok2.
Aku : Hello. errr. hello? Pakcik boleh saya cakap dengan Ririn?

Apit mula berkerut dahi sambil mata membuntang. Aku buat syarat tangan *kejap-kejap

Aku : Err pakcik, saya ni Iwan kawan Ririn, boleh saya bercakap dgn dia sekejap? Boleh pakcik? Hehehe terima kasih pakcik....Ok saya tunggu..... Hello Ririn, ni aku lah Iwan. Apesal ayah ko angkat fon? Oooo dia  main game Ular. (pendekkan cerita). Ni, sepupu aku nak kenal dgn kau boleh tak? Aku bagi no fon ko kat dia eh?...... Boleh? Ok2 . Bye Ririn.

Aku : Haa Pit dia kata ok, dia nak berkenalan dengan kau.
Apit : Tadi masa kau call ayah dia angkat ke?
Aku : Aah dia kata ayah dia selalu main game Ular kat hanset 3310 dia tu. Dah2 nah nombor dia, ko call jer.
Apit : Ok2 bak sini.
Aku : Eh ko loudspeaker la aku nak dengar jgk ko borak dengan Ririn.
Apit : Hehehe. Ok2.

Tuutt Tuttt! Tuutttt Tutttt!

Ayah Ririn : Hello?
Apit : Assalamualaikum pakcik.
Ayah Ririn : Waalaikumsalam ha sapo ni??
Apit : Saya Hafiz , kawan Ririn boleh saya cakap dengan dia?
Ayah Ririn : Kau nak cakap dengan sapa???
Apit : Ririn... anak pakcik...
Ayah Ririn : Ririn??? Kau ni sapo??????
Apit : Saya Hafiz..
Ayah Ririn : Ririn mano ekau nak bercakap ni????

Aku dah tak tahan gelak terus Apit end call bila nampak aku gelak2. Hahahahhaha.

Sebenarnya nombor yang aku bagi kat Apit tu adalah nombor Cik Ombong kawan ayah aku. Hahahaha. Perbualan aku dengan 'Ayah Ririn' dan 'Ririn' hanyalah lakonan saja. Aku tak call sapa2 pun. Haahhahahahahahahahahahahahaha!!! Apit lepas tu cool jer dia tak marah pon sebab dia tau aku selalu kenakan dia. Dia pun gelak jerr.

Sekarang Apit jarang dah lepak rumah aku sejak dah kerja kat KL. Kadang2 kitaorg imbau balik peristiwan Ririn ni mmg terbahak2 la tergelak. Adoi......

Ok lah tu jer. Mekasih baca.... Assalamualaikum......


Khamis, Jun 21, 2012

It's kinda hard when your not around..

Assalamualaikum. Hello.

My Heart di YouTube.
Rasa nak klik.
Walaupun tahu apa akan terjadi bila dengar lagu tu.
99% hati kata suruh buka. 1% kata jangan.
Macam mana nak lawan.
Harus lah kalah 1%.
Bila buka ..

Dah tahu apa akan terjadi.
Muka berubah sugul.
Pernafasan tidak normal.
Tarik sedalam yang boleh. Lepaskan...
Badan menyandar malas di kerusi.
Tengkuk landing , kepala dongak ke atas.

Untuk seketika,
Rasa macam nak pergi Kuantan.
Rasa macam nak pergi POLISAS.
Rasa macam nak pergi Megamall.
Rasa macam nak pergi Terminal Makmur.
Rasa macam nak pergi Kompleks Teruntum.
Rasa macam nak pergi TC.
Rasa macam nak pergi sekarang jugak.
Rasa macam nak pergi malam ni jugak.

Sebab aku rasa,
Kat situ lah aku rasa bahagia.
Kat situ lah aku rasa gembira.
Kat situ lah aku rasa seronok.
Kat situ lah aku rasa apa yang aku tak pernah rasa.
Tapi semuanya hanyalah 'pernah' ...

Kejam.
Kejam.

Sepatunya sekarang tiada lagi perasaan macam ini.
Pernah cuba berubah tapi susah.
Minta kalian tolong doakan saya.
Lupakan dia. :'(



Jumaat, Februari 10, 2012

Ask the Hati.

Hati : Weh.
Aku : Ha ye.
Hati : Ko knp?
Aku : Takde ape, knp?
Hati : Jgn tipu laa..
Aku : Asal?
Hati : Aku tau laa.... ecececehhh..
Aku : .............
Hati : Ko takut kan?
Aku : Hek elehh pahal lak ni.
Hati : Aku tau laa.
Aku : Pe yang ko tau??
Hati : Hehehe...
Aku : ...........
Hati : Meh sini aku nk ckp ckit ... psssttt ppsstt pstt psssttt *bisik telinga Aku.
Aku : Hek elehhhh tau je ko kan??
Hati : Tgk la aku sape.
Aku : ko Hati...
Hati : Hati sape?
Aku : Hati aku.
Hati : Dah tu?? Lagi nak sorok? Hahahaha......
Aku : ................

Rabu, Januari 25, 2012

Skype.

Tunggu punya tunggu punya tunggu..
Bulan tak timbul2.....

:(