Rabu, Jun 27, 2012

Ririn

Assalamualaikum...

Hahahaaha..
Hahhaahahahaha..
Hahhahahahahahaahahahahahahahahaha...

Adoi sakit perot aku gelak bila mengenangkan satu kisah ni. Kisah aku dengan sepupu aku bernama Apit. Apit ni sepupu aku yang paling aku rapat lah. Dulu masa kecik2 dia selalu la datang rumah aku lepak bila cuti sekolah. Umur aku dengan dia beza setahun jer. Aku 20 tahun, dia 19 tahun (masa tahun 2004 la hahaha). Kalau balik kampung bagi aku tak best lah kalau takde dia. Dia je antara paling ngam dengan aku dalam family belah mak ni.

Nak jadikan cerita, aku tak ingat lah tahun berapa rasa2nya lepas SPM kot. Aku kerja mengecat masjid dengan kawan ayah aku. Orang sini panggil dia Cik Ombong. Ok lah kerja dengan dia sehari dapat RM40. Orang lain dapat RM30 jer tapi aku dapat lebih mungkin sebab aku ni anak kawan dia kan. Atau dia bayar lebih sebab aku rajin kot? Rajin dari yang lain mungkin? Macam good - good plak aku ni kan? Hahhhaa.

Time tu jugak cuti sekolah, so Apit datang la lepak rumah aku. Lagipun Apit ada kawan2 dia yang lain kat area rumah aku ni. Macam Hakim dan tak lupa juga kwn karib dia, Boyot. Malam tu aku ngan Apit lepak rumah aku jer sembang2 kosong...kosong..oh..oh... (tak pasal masuk lagu Najwa Latip. Haha). Malam tu mmg bosan tak tau apa nak buat. Seingat aku malam tu hujan renyai2. Biasanya kitaorg lepak kedai makan kawan kitaorg jugak , Restoran Juasseh sebab kat situ Nasi Ayam dia sedap sangat. Tapi dek sebab hujan, kitaorg lepak kat rumah je.

Kitaorg baring sambil belek2 handphone masing2. Aku pulak time tu tak tau la mmg mati akal sebab bosan ya amat! Tiba2 aku dapat satu idea. Haa... Aku cakap dengan Apit ;

Aku : Apit, ko nak nombor awek cun tak??
Apit : Awek cun? Boleh jugak!
Aku : Jap aku carik sebab aku lupa lah nama dia apa......Ha jumpa dah, nama dia Ririn.
Apit : Ok ke budak tu?
Aku : Tip top Pit, putih melepak, mmg cun ah!
Apit : Nak! nak!
Aku : Kejap aku try call dia dulu, pastu aku cakap la yang ko nak kenal dengan dia, ok?
Apit : Haa ok2.
Aku : Hello. errr. hello? Pakcik boleh saya cakap dengan Ririn?

Apit mula berkerut dahi sambil mata membuntang. Aku buat syarat tangan *kejap-kejap

Aku : Err pakcik, saya ni Iwan kawan Ririn, boleh saya bercakap dgn dia sekejap? Boleh pakcik? Hehehe terima kasih pakcik....Ok saya tunggu..... Hello Ririn, ni aku lah Iwan. Apesal ayah ko angkat fon? Oooo dia  main game Ular. (pendekkan cerita). Ni, sepupu aku nak kenal dgn kau boleh tak? Aku bagi no fon ko kat dia eh?...... Boleh? Ok2 . Bye Ririn.

Aku : Haa Pit dia kata ok, dia nak berkenalan dengan kau.
Apit : Tadi masa kau call ayah dia angkat ke?
Aku : Aah dia kata ayah dia selalu main game Ular kat hanset 3310 dia tu. Dah2 nah nombor dia, ko call jer.
Apit : Ok2 bak sini.
Aku : Eh ko loudspeaker la aku nak dengar jgk ko borak dengan Ririn.
Apit : Hehehe. Ok2.

Tuutt Tuttt! Tuutttt Tutttt!

Ayah Ririn : Hello?
Apit : Assalamualaikum pakcik.
Ayah Ririn : Waalaikumsalam ha sapo ni??
Apit : Saya Hafiz , kawan Ririn boleh saya cakap dengan dia?
Ayah Ririn : Kau nak cakap dengan sapa???
Apit : Ririn... anak pakcik...
Ayah Ririn : Ririn??? Kau ni sapo??????
Apit : Saya Hafiz..
Ayah Ririn : Ririn mano ekau nak bercakap ni????

Aku dah tak tahan gelak terus Apit end call bila nampak aku gelak2. Hahahahhaha.

Sebenarnya nombor yang aku bagi kat Apit tu adalah nombor Cik Ombong kawan ayah aku. Hahahaha. Perbualan aku dengan 'Ayah Ririn' dan 'Ririn' hanyalah lakonan saja. Aku tak call sapa2 pun. Haahhahahahahahahahahahahahaha!!! Apit lepas tu cool jer dia tak marah pon sebab dia tau aku selalu kenakan dia. Dia pun gelak jerr.

Sekarang Apit jarang dah lepak rumah aku sejak dah kerja kat KL. Kadang2 kitaorg imbau balik peristiwan Ririn ni mmg terbahak2 la tergelak. Adoi......

Ok lah tu jer. Mekasih baca.... Assalamualaikum......


1 ulasan:

  1. hahahahahha...mmg xleh bla..jahat tul..kecian apit

    BalasPadam