Jumaat, Ogos 27, 2010

Nama dalam bahasa inggeris, Name.

'Budak tu hensem ade janggut? tengok muka mungkin kenal, nama tak pasti lah'. kikikikkii.
Korang penah alamai situasi mcm tu x?
Orang byk nama samaran.
Mana2 tempat kita dapat gelaran nama yang berbeza2.
Tak kira lah tmpat keje, blaja n mcm2 lg.Sama mcm aku, aku pn klu pikir2 byk nama samaran.
Here's some list :



Along

Ni nama samaran aku yang pertama.Maklumlah aku anak pertama.Mereka yang biasa panggil aku dgn nama ni adalah mak, abah n adik2.
Jiran2 , makcik2 berdekatan pn panggil aku along.



Along sayang mak


Dikwan


Nama ni kira nama manja lah dlm family belah mak and abah.
Kadang2 anak2 buah n sepupu yang umur mereka below dr aku konpius nk panggil.
Sebab ade Dik. Ade yang panggil Abang Dikwan. Dah abang, adik pulak. tak jadi.
So, aku decide utk diaorg panggil nama Abg Wan je.
Tapi ada yang panggil Abang Dikwan. Kena slalu ajar.


Dikwan berusia 5 tahun.


Ustaz


Tingkatan 1 sampai 3 (menengah rendah) aku sekolah agama kat pelangai.
Sekolah Menengah Rendah Agama Pelangai namanya.
Beselah sekolah agama lelakinya pakai songkok.
Masa form 4, aku malas nk amik bahasa arab komunikasi sebab aku rse xboleh nak bawak.
So, aku sambung blaja ke SMK Batu Kikir.Tapi tabiat memakai songkok aku x hilang.
1st day aku register skolah sana aku pakai songkok.
Kebetulan pulak dalam kelas ada 2 org nama sama.Aku Mohd Izwan, sorang lagi Hairil Izwan.
Bdk2 klas dgn sesuka hati panggil aku Ustaz sbb pakai songkok.
Hairil Izwan tadi nama Apek sbb mata dia sepet. hahaha.
Nama Ustaz ni besenye budak SMK Batu Kikir dan Kolej Komuniti je panggil sbb di kolej tu ada bdk sekolah lama. Nama tu trus melekat. Ustaz Rock! bdk ni kata. palahayah eh tu.

Steady lah Ustaz Azhar Idrus! pakai Canon tuuuu.. kikikki


Jerangkung

Gua paling tak suka nama ni!!
Wakluu panggil gua dgn nama hantu!! hahahaha!!
Nama ni wujud masa aku keja Banci Pertanian 2004 kalau tak silap.
Masa tu kursus pasal kerja banci ni kat Pasir Panjang.
Yela aku tau aku kurus. hahaha.Ade skali tu aku xde selera nk makan kat kafe, aku makan roti je.
Bdk2 ni tegor ' kau tak lapar ke mkn roti je? mcm jerangkung'
Pap!! melekat nama tu. tapi bdk2 banci sahaja yang panggil aku nama tu.
Skala panggilan kecil, xpelah.. hahaha.
Palahayah korang!! ;op

Ini baru leh kata jerangkung! Sian diaorg kn. sob sob.


Ujang


Aku sambung Diploma kat Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah (POLISAS)
Oleh kerana aku berasal dari Negeri Sembilan, member2 POLISAS gelar aku dgn nama ni.
Lagipun tak ramai org n9 blaja di sana.
At least diaorg tau aku dari negeri mana bila dgr nama Ujang.
Tak payah aku nk bgtau. senang.



Den banggo Abg Ujang oghang Joseh. Hidop abang Ujang!!!!



Izwan Pulus

Nama ni tak boleh blah..
Nama ni aku dapat mase Ulang Tahun Pertama Nubhan FC kat Time Square.
Tema plak time tu nak hitam putih bagai.
Aku pakai la dress ala2 artessss. pinjam kot mbr lagi.
Dan2 time tu kena cop Izwan Pulus. ahahaha.
Mase tu aku dtg ngn mbr yang rambut ala2 Noh Hujan.
Mbr aku kena gelar Noh Gerimis!! wakakakkaak!!!
Kenapa tak Noh Renyai Renyai je terus?? kikiki.



Aku tengok jauh beza rupa aku dgn Izwan Pilus kan? kikikikki



Sultan Fernando

Hah. nama ni taklah samaran sgt.
Cuma kalau aku dgr ade orang panggil aku 'Sultan!!'
Aku dapat tau mesti bdk2 dari FB.
Pernah sekali aku tgh main bola Liga Parlimen lawan Lending FC ade budak teriak Abang Sultan!! kat aku. lawak tul ilang fokus jap.
Kikikikii. tak leh blah.


*Nama anak aku nanti aku suh bini aku letak lah, pompuan ni bab bagi nama kat anak best. Kalau best bagi dia, aku cek dulu, kalau best, best la bagi aku.. hah.*

6 ulasan:

  1. owwhhhh...name nk suh i yg letak kew? hehe

    BalasPadam
  2. ewahhh....cntek2 bahase yer..tp kn, u memg hensem..heeeeeee

    BalasPadam
  3. hahahahahaha........i still call u ustad lah...

    BalasPadam
  4. bykny name.. huhu. same cam cki dot. hee ^^~

    BalasPadam
  5. jerangkung!!!!

    BalasPadam
  6. Noh Gerimis??? hahahaha..lawakk2!

    BalasPadam